Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Για μία θέση στους Παιδικούς Σταθμούς (2).

Στην χθεσινή μας ανάρτηση αναφερθήκαμε σε άρθρο του κ. Στέλιου Αναστασιάδη που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Ο Δημότης της Ανατολικής Αττικής" στις 17/09/2010.

Στο άρθρο του αποτυπώνεται κατά την άποψη μας πλήρως η εικόνα των παιδικών σταθμών του Δήμου Γέρακα, όχι βέβαια από τις δηλώσεις των αρμοδίων του Δήμου αλλά από την άρνηση τους να ενημερώσουν σχετικά.

Διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας το σχετικό άρθρο ότι αν και παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της περιοχής εντούτοις οι υπεύθυνοι των υπόλοιπων Δήμων απαντούν στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου - ρεπόρτερ έτσι ώστε να μπορέσει και εκείνος με τη σειρά του να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους γονείς.

Τελικά για να ενημερώσει τους γονείς του Δήμου μας, ο δημοσιογράφος αναγκάστηκε να προστρέξει σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ (ΕΘΝΟΣ online 25/8/2010) σύμφωνα με το οποίο οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στον Δήμο Γέρακα έφτασαν τις 350 από τις οποίες ικανοποιήθηκαν μόλις οι 50.

Το δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ με τίτλο "Χάος στους βρεφονηπιακούς" μπορείτε να το διαβάσετε αυτούσιο εδώ.

Μήπως όμως η έγκυρη εφημερίδα δεν συμπεριέλαβε στα στοιχεία που δημοσίευσε (όχι βέβαια με δική της ευθύνη ή ευθύνη του συντάκτη της) τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν και οι οποίες αφού αρχικώς εγκρίθηκαν στην συνέχεια απορρίφθηκαν χωρίς να δοθούν στους γονείς επαρκείς εξηγήσεις για τους λόγους της εκ των υστέρων απόρριψης.

Μήπως αυτός είναι ο λόγος που οι αρμόδιοι του Δήμου Γέρακα σιωπούν και δεν δίνουν στοιχεία;

Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

Πολλοί γονείς υπέβαλλαν εμπρόθεσμες αιτήσεις με πλήρη δικαιολογητικά εγγραφής προκειμένου τα παιδιά τους να εγγραφούν στον Παιδικό και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου.

Στην συνέχεια ενημερώθηκαν μέσω της σχετικής ανακοίνωσης που τοιχοκολλήθηκε (π.χ. για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό βλέπε την σχετική Φωτογραφία που ακολουθεί) ότι με την Αριθμ. 43/2010 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των σταθμών τα παιδιά τους έχουν εγγραφεί στον σταθμό για το σχολικό έτος 2010-2011.

Στα τέλη του Ιουλίου και συγκεκριμένα μεταξύ 26/7/2010 - 30/07/2010 ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ότι τελικά η εγγραφή δεν ισχύει γιατί άλλαξε η νομοθεσία.

Βεβαίως καθ’ όλη την διάρκεια της εν λόγω εβδομάδας οι τοιχοκολλημένες ανακοινώσεις για τις εγγραφές παρέμεναν στην θέση τους, θλιβερή απόδειξη της κατάστασης που επικρατεί στους δημοτικούς σταθμούς.

Ουδέποτε αντικαταστάθηκαν από νεότερες που να εξηγούν του λόγους απόρριψης ή τουλάχιστον να ενημερώνουν για τα παιδιά που τελικώς θα εγγραφούν!

Ακόμη και σήμερα σε όσους γονείς ζητούν να μάθουν τους λόγους της εκ των υστέρων απόρριψης της αίτησης τους η διοίκηση των σταθμών δεν δίνει επίσημη απάντηση.

Το θέμα κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου δεν έχει λήξει θα το κρατήσουμε εμείς ανοικτό μέχρι να εξακριβωθούν οι λόγοι της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς σας .

Της συμπεριφοράς που οδήγησε τους γονείς σε απόγνωση, αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι κάποιοι από αυτούς έφυγαν για διακοπές σίγουροι για την εγγραφή των παιδιών τους και έχοντας κάνει τους υπολογισμούς τους για την νέα χρονιά. Όταν όμως επέστρεψαν έμαθαν τα δυσάρεστα νέα και βρέθηκαν να αναζητούν απεγνωσμένα λύση στο πρόβλημα που τους δημιούργησε ο Δήμος και τα όργανα διοίκησης των σταθμών.

Τέλος και σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα αντιμετωπίζουν την αγένεια και την ειρωνεία σε πολλές περιπτώσεις των υπευθύνων.

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς που είστε εσείς αξιότιμε κ. Δήμαρχε, έχετε λάβει γνώση των παραπάνω (ξέρουμε πως γνωρίζετε το πρόβλημα!) και τι ενέργειες έχετε κάνει για να διευθετηθεί το θέμα.

Έχουμε τη γνώμη ότι χρειάζεται η άμεση και δυναμική παρέμβαση σας και στην περίπτωση που δεν μπορείτε να δώσετε λύση παραδεχτείτε το δημόσια και αν μη τι άλλο ζητήστε μια ειλικρινή συγνώμη.

συνεχίζεται ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου