Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Μην ανησυχείτε εδώ ήμαστε ...

Πέρασαν περίπου έξι ημέρες από την τελευταία μας ανάρτηση και ορισμένοι φίλοι ανησύχησαν καθώς δεν έβλεπαν νέες αναρτήσεις μας.

Μην ανησυχείτε λοιπόν εδώ ήμαστε για την ακρίβεια ποτέ δεν φύγαμε, ακολουθώντας τις συμβουλές του φίλου μας (γονιού και συντοπίτη) αναζητούμε τους αρμοδίους και ετοιμάζουμε τις επόμενες αναρτήσεις μας.

Τέλος αν και ο φίλος μας (γονιός και συντοπίτης) δεν μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει εμείς σύντομα θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς που έθεσε.

Για την ώρα παραθέτουμε απλώς τον ορισμό του ¨Πραξικοπήματος¨ έτσι για να μην μπερδευόμαστε και μπερδεύουμε και τους υπολοίπους.

Ο ορισμός προέρχεται από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια:

"Πραξικόπημα καλείται η βίαια και αιφνιδιαστική συνωμοτική πράξη που έχει σκοπό τη μεταβολή του πολιτεύματος προς όφελος της πολιτικής και στρατιωτικής κάστας μιας χώρας.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι τα πραξικοπήματα έχουν σκοπό την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος και τον περιορισμό των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Διακρίνεται σε πολιτικό ή στρατιωτικό, ενώ υπάρχει και ο όρος συνταγματικό πραξικόπημα.

Πρόκειται για έννοια που έρχεται σε αντίθεση με την επανάσταση, η οποία προέρχεται από καταπιεζόμενες ομάδες πολιτών και αποσκοπεί στην επέκταση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους."

Καλημέρα σε όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου