Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Μεγάλα Έργα - Μεγάλα Λόγια ...

Ας θυμηθούμε τι ειπώθηκε στα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού στις 2/2/2010 (αναδημοσιεύουμε από το site του Δήμου Γέρακα)
...

“Τα εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Γέρακα - 2/2/2010. 



Με πολλούς προσκεκλημένους και ακόμα περισσότερα παιδικά χαμόγελα τελέστηκαν σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010 τα εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Γέρακα (Κλειτάρχου & Φιλολάου), ο οποίος ανεγέρθηκε με την συγχρηματοδότηση της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και του Δήμου Γέρακα.



Μετά την δοξολογία των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Γέρακα κος Αθανάσιος Ζούτσος και ο Νομάρχης Αν.Αττικής κος Λεωνίδας Κουρής έκοψαν μαζί την κορδέλα και εγκαινίασαν επίσημα το νέο "στολίδι" της πόλης.



Ο Δήμαρχος Γέρακα στην ομιλία του τόνισε ότι ο Δήμος Γέρακα δίνει προτεραιότητα στην στήριξη του θεσμού της οικογένειας και των νέων εργαζόμενων γονιών. Η λειτουργία του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Γέρακα έρχεται να εξυπηρετήσει τους νέους εργαζόμενους γονείς που έχουν ανάγκη από σοβαρά και υπεύθυνα χέρια για να εμπιστευθούν τα παιδιά τους όσο εργάζονται και εντάσσεται σε ένα γενικότερο πρόγραμμα στήριξης της οικογένειας που εφαρμόζει ο Δήμος Γέρακα με τα προγράμματα άθλησης, καλοκαιρινής απασχόλησης, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά κ.α. 



Επίσης δήλωσε ότι στην πρωτοβουλία αυτή ήταν πολύ σημαντική η συμβολή της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και ευχαρίστησε θερμά τον Νομάρχη για το προσωπικό του ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκρισή του, σε αυτό όπως και σε πολλά άλλα αιτήματα του Δήμου.



Κλείνοντας, ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια της συνεχούς φροντίδας για την στήριξη των δημοτών και κυρίως των νέων ανθρώπων και των εργαζομένων, προγραμματίζεται η κατασκευή ακόμα 2 νέων Βρεφονηπιακών Σταθμών.



Ο Νομάρχης Αν. Αττικής απάντησε στον Δήμαρχο ότι είναι έτοιμος για την κατασκευή ενός ακόμη και ευχήθηκε ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός να είναι καλορίζικος.



Παρών ήταν και ο βουλευτής Αττικής κ. Παντελής Ασπραδάκης, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση και ευχήθηκε ό,τι καλύτερο για την λειτουργία του Σταθμού.



Η πρόεδρος του Βρεφονηπιακού Σταθμού κα Τριγάζη ευχαρίστησε το προσωπικό του Σταθμού αλλά και τους αρμόδιους της Νομαρχίας για την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία.



Στα εγκαίνια παρέστησαν ακόμη ο πρώην Δήμαρχος Γέρακα κ. Γιάννης Παπαδογεωργάκης, ο Αντινομάρχης κος Πλακίτσης, νομαρχιακοί σύμβουλοι, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Γέρακα, και ο Διοικητής του Α.Τ. Γέρακα.



Ευχετήριο μήνυμα απέστειλε η Υφυπουργός Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου.”

....

Λίγους μήνες μετά, τα μεγάλα (κτιριακά τουλάχιστον) έργα παραμένουν στην θέση τους και πράγματι κοσμούν το Δήμο, όμως αρκεί ένα μεγάλο κτίριο, αρκούν οι υποδομές ή χρειάζεται και το συναίσθημα, η αγάπη όσων εργάζονται στους ευαίσθητους αυτούς χώρους;

Σήμαιναν άραγε κάτι τα μεγάλα λόγια που ειπώθηκαν στα εγκαίνια του σταθμού;

Τι ισχύει σήμερα ή καλύτερα πόσα από αυτά παραμένουν ζωντανά στην πράξη αλλά και στην συνείδηση όσων τα είπαν;


Η πραγματικότητα είναι πολλές φορές σκληρή, ακόμα και με εκείνους που πιστεύουν πολύ σε κάτι, εκείνους που προσπαθούν να το πετύχουν, εκείνους που πολλές φορές στη διαδρομή χάνουν το στόχο και τα όσα κατά καιρούς διακήρυσσαν έμειναν λόγια κενά σε μπροσούρες και ιστοσελίδες.

Ελπίζουμε ότι οι δηλώσεις του Δημάρχου κ. Ζούτσου δεν ήταν “εθιμοτυπικές” στα πλαίσια των εγκαινίων του σταθμού.

Ελπίζουμε ότι εννοούσε κάθε λέξη του όταν έλεγε:

“ ... ο Δήμος Γέρακα δίνει προτεραιότητα στην στήριξη του θεσμού της οικογένειας και των νέων εργαζόμενων γονιών. Η λειτουργία του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Γέρακα έρχεται να εξυπηρετήσει τους νέους εργαζόμενους γονείς που έχουν ανάγκη από σοβαρά και υπεύθυνα χέρια για να εμπιστευθούν τα παιδιά τους όσο εργάζονται ...”

Εμείς θα βρισκόμαστε εδώ και θα του θυμίζουμε διαρκώς τα παραπάνω λόγια με την ευχή τα λόγια του να αποκτήσουν ξανά νόημα και ο Δήμος μας να έχει δύο λόγους για να είναι περήφανος, όχι μόνο για τις υποδομές των παιδικών σταθμών του αλλά και για την λειτουργία τους και την ποιότητα των ανθρώπων που τους στελεχώνουν.

Το ίδιο θα πράξουμε και με όλους τους Δημάρχους που θα αναλάβουν στο μέλλον τη διοίκηση του Δήμου αλλά και με όλους όσους διοικούν ή θα διοικήσουν τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Θα είμαστε εδώ ζητώντας διαφάνεια στις διαδικασίες διοίκησης των σταθμών, αξιοκρατία, ισονομία, ίση μεταχείριση των δημοτών αλλά και των λοιπών κατοίκων του Δήμου.

Θα είμαστε εδώ για να διεκδικούμε διαρκώς τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα παιδιά και τις οικογένειες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου