Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Για μία θέση στους Παιδικούς Σταθμούς.

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Ο Δημότης της Ανατολικής Αττικής" διαβάσαμε το ακόλουθο, πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Το οποίο και μπορείτε να διαβάσετε αυτούσιο εδώ.

Τίτλος: Για μία θέση στους Παιδικούς Σταθμούς
Υπότιτλος: Αύξηση των αιτήσεων στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων της Μαραθωνίου Διαδρομής εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Δημοσιεύθηκε: 17/09/2010
Ρεπορτάζ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ


Στο άρθρο του ο κ. Αναστασιάδης περιγράφει τα προβλήματα που παρουσιάζονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των Δήμων της μαραθωνίου διαδρομής στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως προκύπτει από το εξαιρετικό ρεπορτάζ του, προβλήματα παρουσιάζονται στο σύνολο των Δήμων της περιοχής.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του κ. Αναστασιάδη:

Δήμος Παλλήνης: Στο Δήμο Παλλήνης λειτουργούν τρεις βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι αιτήσεις έφτασαν περίπου τις 425, αριθμός διπλάσιος σχεδόν, από τον περσινό. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Δήμου μέχρι στιγμής, έχει καλυφθεί το 80% των αιτήσεων, ενώ γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν και άλλες θέσεις.

Δήμος Γλυκών Νερών:
Ο βρεφονηπιακός σταθμός, παρόλο που την περσινή χρονιά είχε μια πολύ καλή λειτουργία φέτος, δεν θα λειτουργήσει λόγω ελλείψεως προσωπικού. Όπως εξήγησε η πρόεδρος του βρεφονηπιακού Ξένια Μπαλκανά –Ντούγια σε ό,τι αφορά στον παιδικό σταθμό, φέτος υπάρχει μια μικρή αύξηση στα παιδιά σε σχέση με την περσινή χρονιά. Συγκεκριμένα, έγιναν δεκτές 165 αιτήσεις σε σύνολο περίπου 230.

Δήμος Παιανίας: «Το μεγαλύτερο μέρος των αιτήσεων έχει καλυφθεί» δήμωσε η αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς κα Αγγελοπούλου: «Πήραμε όλα τα παιδιά εκτός από δεκαπέντε. Αν θυμάμαι καλά, έγιναν δεκτές περίπου εκατό αιτήσεις.

Δήμος Νέας Μάκρης: Στο Δήμο της Νέας Μάκρης αν και υπάρχει το κτίριο για να στεγαστούν οι υπηρεσίες του βρεφονηπιακού σταθμού, δεν έχει δημιουργηθεί το αντίστοιχο πρόσωπο νομικού δικαίου, με συνέπεια ο βρεφονηπιακός να μη λειτουργεί. «Φέτος έχουν εγγραφεί 130 παιδιά. Είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Εμείς από τη μεριά μας, κάνουμε προσπάθειες για να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει ... » ανέφερε ο πρόεδρος του παιδικού σταθμού και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τουρούκης.

Δήμος Ραφήνας: Στο Δήμο Ραφήνας δεν λειτουργεί βρεφονηπιακός σταθμός. Σε ό,τι αφορά τώρα στους παιδικούς, λειτουργούν δύο σταθμοί, στους οποίους συνολικά δεν παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση των αιτήσεων σε σχέση με άλλες χρονιές, όπως μας ενημέρωσαν οι διευθύντριές τους, Ευγενία Τσικρίκα και Μαγδαληνή Αντωνοπούλου. «Φέτος έγιναν περισσότερες από 100 αιτήσεις. Περίπου 22 παιδάκια έμειναν εκτός, είτε επειδή δεν είχαν τα σωστά δικαιολογητικά, είτε επειδή δεν προηγούνταν με βάση τα κριτήρια επιλογής. Σε γενικές γραμμές πάντως, καλύψαμε ένα μεγάλο ποσοστό των αιτήσεων» εξηγεί η κα Τσικρίκα, διευθύντρια του δεύτερου παιδικού σταθμού, όπου κι εκεί έγιναν δεκτά περισσότερα από εκατό παιδιά, ενώ όπως μας είπε η κα Αντωνοπούλου, έμειναν εκτός μόνο τέσσερα παιδάκια τα οποία ήταν δημότες άλλων περιοχών.

Σκόπιμα αφήσαμε τελευταίο τον Δήμο Γέρακα για τον οποίο ο συντάκτης του παραπάνω άρθρου γράφει χαρακτηριστικά:

"Δήμος Γέρακα:

Παρά τις προσπάθειες που κάναμε για να έχουμε την πληρέστερη δυνατή, ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο, ώστε να την παρουσιάσουμε στους ενδιαφερόμενους γονείς, οι υπεύθυνοι του βρεφονηπιακού αρνήθηκαν να μας μιλήσουν!

Έτσι παραθέτουμε όσα στοιχεία έγιναν γνωστά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» στα τέλη του περασμένου μήνα. Σύμφωνα με αυτό, ο Δήμος διαθέτει μόνο δύο παιδικούς σταθμούς με αποτέλεσμα αρκετά παιδιά να μην εξυπηρετούνται. Το δημοσίευμα συγκεκριμένα αναφέρει ότι, από τις 350 αιτήσεις, δεκτές έγιναν μόλις οι 50."

Τα συμπεράσματα δικά σας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου